7 de abril de 2014

Cooked Pears with Blackberries




I love when you make a new recipe and it comes out so well and good at the first try. And although it seems more an autumn dessert fits in any moment, you can always change the fruits to vary slightly over the recipe and is low-fat, what more could you ask for?

Me encanta hacer una receta nueva y que salga tan bien y tan buena a la primera. Y aunque parece más un postre otoñal se adapta a cualquier momento, siempre puedes cambiarle las frutas para variar un poco la receta y encima es bajo en grasas, ¿qué más se puede pedir?





If you want a little different touch, you can change half of the apple juice with 150ml of red wine.

Si te apetece darle un pequeño toque diferente, puedes cambiar la mitad del zumo de manzana por 150ml de vino tinto.

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  • 4 medium pears / peras medianas
  • Zest of one lemon / cáscara de un limón
  • 1 tbsp lemon juice / zumo de limón
  • 250g blackberries / moras
  • 300ml apple juice / zumo de manzana
  • 50g sugar / azúcar
  • 8 tbsps natural yogurt / yogurt natural




Peel the pears, I didn't take off the tail because for handling them is much more comfortable (and presentation improvement). Put pears in a saucepan with the lemon rind and juice, half of the berries, apple juice and sugar. Heat for 3-5min and then cover and simmer 20min. Turn over halfway through cooking. 
Remove the pears from the liquid and let cool slightly. Cut them in half and remove with a spoon the heart. 
Strain the liquid, add the other half of blackberries and heat for a few seconds. 
Serve pears with blackberries, liquid and a couple of tablespoons of yogurt.

Pelar las peras, yo he dejado el rabo porque a la hora de manipularlas es mucho más cómodo (y en la presentación mejora). Ponerlas en un cazo junto a la cáscara y zumo de limón, la mitad de las moras, el zumo de manzana y el azúcar. Calentar durante unos 3-5min y luego tapar y dejar a fuego lento 20min. Darles la vuelta a mitad de cocción.
Retirar las peras del líquido y dejarlas enfriar un poco. Partelas por la mitad y quitalas el corazón.
Colar el líquido, añadir la otra mitad de moras y calentar durante unos segundos. 
Servir las peras con las moras, el líquido y un par de cucharadas de yogurt.



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