30 de octubre de 2015

Vegan Pizza Chickpea Crust




After... I don't even know how much time since my last post, here I am again! I know tomorrow is Halloween, but sorry my recipe is not about that... well actually not sorry, because is even better. Pizza is always better, you know.

Después de... ni siquiera se la cantidad de tiempo desde mi última publicación aquí en el blog, ¡pero aquí estoy de nuevo! Sé que mañana es halloween, pero lo siento la receta que hoy os traigo no tiene nada que ver... bueno en realidad no lo siento, porque es incluso mejor. La pizza siempre es mejor, pero eso ya lo sabéis.





This is my first attempting trying to make a pizza crust with chickpea flour.
After a looong time with skin problems now I know that I'm allergic to diary and wheat. So this month was interesting trying new recipes and new food to make me feel better. And guys, quit diary was the best decision I ever made, my skin looks awesome right know and I couldn't be happier.

Este es mi primer intento en hacer masa de pizza con harina de garbanzo. 
Después de muuucho tiempo con problemas de la piel ahora sé que soy alérgica a los lácteos y al trigo. Así que este mes ha sido interesante, probando recetas y comidas nuevas para sentirme mejor. Y he de decir que dejar los lácteos ha sido la mejor decisión que he podido hacer, mi piel se ve increíble ahora y no podría estar más contenta.


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Base
  • 2 cups chickpea flour / harina de garbanzo
  • 1 cup water / agua
  • 3 tbsps olive oil / aceite de oliva 
  • 1/2 tsp baking powder / levadura
  • sal / sal
  • black pepper / pimienta negra
Veggies
  • zucchini / calabacín
  • eggplant / berenjena
  • red onion / cebolla roja
  • mushrooms / champiñones
  • red and green pepper / pimiento rojo y verde
  • tomato sauce / salsa de tomate



First in a bowl, whisk together the chickpea flour, water, olive oil, baking powder, salt and pepper. Let it rest for about 1-2 hours.
Preheat oven to 250ºC. In a baking tray pour the dough and bake for 7min until the edged start to brown. Flip the crust like a pancake and cook on the other side for another 7 minutes.
Now put all the veggies and tomato sauce and cook again for 5-7min.

Primero en un bol mezcla la harina de garbanzo, agua, aceite de oliva, levadura, sal y pimienta. Déjalo reposar durante 1-2 horas.
Precalienta el horno a 250ºC. En una bandeja de horno echa la masa y hornea durante 7 minutos hasta que los bordes empiecen a dorarse. Dale la vuelta como a una tortita y hornea por otros 7 minutos.
Ahora esparce por encima las verduras y la salsa de tomate y hornea de nuevo durante 5-7 minutos.








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