21 de diciembre de 2014

Holidays Cake




It's going too sweet and simple here, I know. But since a lot of us are busy with holiday things, easy and yummy recipes are the best. And to be honest, sweet things never made anyone bitter
Post daily is really hard I have to admit it. But I really like be in this blog, sharing with you delicious recipes, my thoughts and all of that. But hey! Ten days to continue feasting with these fantastic colors, flavors and smells.

Este blog se está volviendo muy dulce y simple, lo sé. Pero ya que muchos de nosotros estamos bastante ocupados en estas fiestas, las recetas fáciles y deliciosas son lo mejor. Y para ser honestos, un dulce nunca amarga.
Tengo que decirlo, subir recetas diariamente es bastante duro. Pero me gusta pasar las mañanas o tardes en este blog, compartiendo deliciosas recetas, mis pensamientos y todo eso. Pero, ¡hey! aún quedan diez días por delante con estos fantásticos colores, sabores y aromas.





15/25 #christmasfoodchallenge Holidays cake. There are something in nuts, honey and sweet fruits that remains me always to winter, so you could figurate which ingredients are gonna be in today's cake. And garnish makes the rest for ur!
Today's recipe is from the awesome Eva and her blog Adventures in Cooking, one of my favourite blog. Her photos are incredible, and her desserts... Omg!

15/25 #christmasfoodchallenge Tarta festiva. Hay algo en los frutos secos, la miel y la fruta dulce que me recuerda siempre al invierno, así que podéis averiguar que ingredientes lleva la tarta de hoy. ¡Y la decoración hace el resto por nosotros!
La receta de hoy es de la maravillosa Eva y su blog Adventures in Cooking, uno de mis favoritos. Sus fotos son increíbles, y los postres... ¡Madre mía! 



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  • 240g flour / harina
  • 1/2 tsp salt / sal
  • 1/2 tsp baking soda / bicarbonato 
  • 3/4 tsp cinnamon / canela
  • 1/4 tsp cloves / clavos
  • 1/4 tsp ginger / jengibre
  • 3/4 cup melted light butter / mantequilla ligera derretida
  • 2 tbsps vegetable oil / aceite vegetal
  • 4 eggs / huevos
  • 1 cup honey / miel
  • 1/4 cup plain yogurt / yogurt natural
  • 1 tsp vanilla extract / extracto de vainilla
  • 13 dates pitted and chopped / dátiles sin huesos y picados
Glaze
  • 330g powdered sugar / azúcar glass
  • 6 tbsps milk / leche
  • 1/4 tsp vanilla extract / extracto de vainilla
  • 1/4 tsp orange juice / zumo de naranja
  • 1/2 tsp cinnamon / canela



Preheat oven to 160ºC. Prepare two baking pans of 20cm. If you don't have two you always can make one by one.
Mix the flour, salt, baking soda, cinnamon, ginger, cloves in a big bowl until blended, and set aside. In another bowl mix with an electric mixer at medium the butter, oil, eggs and honey. Add the yogurt and vanilla and continue blending. Gradually add the other mix, mixing at low speed. Add the chopped dates. Pour the mix in the baking pans (in case you just have one, just pour 1/2 of the mix). Bake for 30-35min or until set. Remove and allow to cool.
For the glaze, mix all the ingredients together until smooth. Drizzle the glaze on the first or base cake layer, put the second on top and drizzle again. Garnish with your favourite holiday stuff.

Precalienta el horno a 160ºC. Prepara dos moldes para tarta de unos 20cm. Si no tienes dos siempre puedes hacerlo de una en una.
Mezcla la harina, sal, bicarbonato, canela, jengibre y clavos en un bol grande hasta que quede bien homogéneo y déjaloa  un lado. En otro bol con una batidora eléctrica a velocidad media mezcla la mantequilla, aceite, huevos y miel. Añade el yogurt y la vainilla y continua batiendo. Gradualmente incorpora la mezcla anterior, mezclando a velocidad baja. Añade los dátiles picados. Esparce la mezcla en los moldes (en caso de sólo tener uno usa sólo 1/2 de la mezcla).
Hornea durante 30-35min o hasta que esté firme. Retíralo y déjalo enfriar.
Para el glaseado, mezcla todos los ingredientes hasta que quede suave. Esparce sobre la primera capa de tarta un poco del glaseado, pon la segunda capa de tarta y añade también glaseado. Y adornalo a tu gusto.






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